9 Eylül 2015 Çarşamba

Yeni Başlayanlar İçin Makyaj Önerileri Serisi (1)






    Merhaba! Serinin ilk yazısı işte karşınızda :)
Bir bina yapılırken zemini ne kadar önem taşıyorsa bu makyajda da geçerli: Yani teniniz.


   Yayınıma aslında cilt makyajının altın kurallarından bahsetmek için başlamışken bunu cilt bakımı yönünde yapmaya karar verdim. Eğer cildiniz güzelse onu tekrar kapatıcılarla örtmeye ihtiyacınız yok demektir :)
   Cildinizin güzel görünmesinin ilk adımı ona iyi bakabilmektir. İşte güzel bir cilt için öneriler:
1) İyi beslenin ve bol su için. Bu sayede cildimizde sivilce oluşumunu ve kurumayı en aza indiriyoruz.

2) Cilt tipinizi belirlemek ve buna uygun bakım ürünleri almanız gerekiyor. Cildiniz yağlı da olsa cildinizi nemlendirmeniz gerekir. Alacağınız her ürünün ki buna kapatıcınız, toniğiniz kısacası cildinize değecek her şey dahil olmak üzere almadan önce içeriğine göz atmanız gerekmektedir. Ürününüzün paraben, propilen glikol, triklosan gibi maddeleri bulundurmamasına özen gösterin. Şayet bu maddeler cildinize zarar vermekle birlikte vücuda emildiği için hormon dengesini bozabilmekte hatta hamile bir bayanın düşük yapmasına bile sebebiyet verebilmektedir. 


3) Sivilcelerinizi sıkmayın. Bu içinde bulunan irinin diğer gözeneklere de saçılmasına ve cildin mikrobu kaparak yeni sivilceler oluşturması anlamına gelir. Fakat bunun yanında siyah noktalarınızdan mümkün olduğunca kurtulmanız gerekiyor. Bunun için çeşitli temizleme yöntemleri elbette var. Ama mümkünse kendiniz temizlemek yerine ayda bir defa bir uzmana temizletin. 

4) Her şeyin fazlası zarar! Cildinize yaptığınız bakımı abartmamanız gerekiyor. Bu cildinizi yorar ve erken yaşlanmaya sebep olur. Cildinizi uyumadan önce her gün makyaj yapmasanız bile temizlemeniz gerekir. Fakat her gün peeling veya maske yapmak doğru değildir. Cildinizin ihtiyacına göre haftada 1-2 defa yapmanız yeterli :)

5) Yastık kılıfınızı sık sık değiştirin. Cildiniz mikrop kapıp irite olabilir.


6) Cildinizi ASLA elinizi kuruladığınız havluya kurulamayın. Her ne kadar temiz ellerimizi kurulasak da havlu nemli kaldığından yüzünüze zarar verecek mikropların üremesi için harika bir zemindir. Ya her gün değiştirdiğiniz bir yüz havlunuz olsun ya da kağıt havluyla kurulayın. Eğer yüz havlusunu tercih edecekseniz bu kişiye özel olmalı. Ben kağıt havlu tercih ediyorum :)
7) Yüz yıkama ürününüzü elle uygulamak yerine fırçayla uygulamaya çalışın. Bu clarisonic gibi otomatik bir fırça olmak zorunda değil. Fotoğrafta gördüğünüz fırça benim fırçam :) Bu tarz bir fırçayla da elinizle aldığınız sonuçtan daha iyi bir sonuç alabilir ayrıca kan dolaşımınızı hızlandırarak yüzünüzün daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz :) Hem de seyahatlerde çantaya atmalık!


   
   Umarım sizler için yararlı bir yazı olmuştur. Şu an aklıma gelenler bu kadar... Bir sonraki yayın cilt makyajı üzerine olacak. İsteklerinizi yorumlardan belirtebilirsiniz. Bir sonraki yaında tekrar görüşmek üzere, hoşçakalın...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder