10 Eylül 2015 Perşembe

Yeni Başlayanlar İçin Makyaj Önerileri Serisi (2)

Herkese merhaba! Bugün de cilt makyajı hakkında konuşalım biraz :)
   Cilt makyajının ilk adımı yüzünüzü makyaja hazırlamaktır. Bunu nasıl yapacağınızda cilt tipinizin etkisi vardır. Öncelikle cildinizin neme doymuş olması gerekir. Yeterince nemli değilse kreminizi uyguladıktan ve tamamen emildikten sonra ikinci adıma geçebiliriz :)
   Kreminiz yeterince emilmezse fondöteninizin kolayca akmasına ya da görünüşünün kötü olmasına sebep olabilir. (Bu fondötenden fondötene değişebilir.) Cildinizi makyaja hazırlamanın başka bir yolu bu amaçla piyasaya sürülmüş spreyler olabilir. Aşağıda bazı örneklerini bulabilirsiniz:

          
!Gül suyuyla ilgili dikkat etmeniz gereken bir şey var: Alkolsüz ve doğal olmalı :)


   Cildinizi makyaja hazırladıktan sonra fondöteninizin akmayıp daha uzun süre dayanması amacıyla bir baz uygulayabilirsiniz. Bazların birçok çeşidi bulunur. Örneğin tamamen mat bir makyaj istiyorsanız matlaştırıcı makyaj bazı kullanabilirsiniz. Eğer cildinizdeki gözenekler genişse bunları kapatmak için silikonlu bazlar uygulayabilirsiniz.


          

   Bu adımı da tamamladıktan sonra artık fondötene (BB kreme, CC kreme) ve concealera geçebiliriz. 
 Kendiniz için en doğru fondöteni ve kapatıcıyı bulmak konusunda öneriler başka bir yazıda olacak :)
   Fondöteninizin yapısına göre ellerinizle, süngerle ya da fırçayla uygulama yapabilirsiniz. En iyi sonucu deneyerek bulabilirsiniz. Önemli olan pürüzsüz bir görünüm. Örneğin elle uygulama yapıyorsak parmak izlerimizin cildimizde kalmasını istemeyiz :) Bunun dışında fondöteninizin cildinizle renk olarak bire bir uymasına özen gösterin. Uygulama yaparken ince bir şekilde ürünü boynunuza dağıtın ki renk eşitliği oluşsun ve daha doğal bir görünüme kavuşun. Daha da doğal bir görünüm için çok ince şekilde kulaklarınıza da uygulama yapabilirsiniz. İşte size tamamen renk bütünlüğü muhteşem bir görünüm :)
   Concealer konusunda da söyleyeceklerim fondöten uygulamasıyla büyük oranda aynı. Ek olarak dikkat etmeniz gerekense concealerınızın birkaç ton daha açık olması. Fakat doğal bir görünüm istiyorsak bu tonu iyi belirlemeliyiz. Concealerlar genelde fondötenlere oranla daha kalın yapılıdırlar. Çünkü göz altlarımız yüzümüzün geri kalanından farklı olarak gözeneksizdirler. Kalın yapılı bir kapatıcınız olduğunu varsayarsak ürünü tüm göz altınıza sürmek yerine birkaç nokta halinde uygulayıp dağıtın ki çizgilere aşırı dolmayı önleyerek pürüzsüz bir görünüm elde edin. Eninde sonunda çizgilerinize biraz dolacaktır fakat önemli olan bunu en aza indirebilmek :)
   Son adımımız da makyajımızı pudrayla sabitlemek. Cilt tipiniz ne olursa olsun concealarınızı sabitlemelisiniz. Fakat kuru bir cildiniz varsa fondöteninizi sabitlemenize gerek yok. Cildinizde akma ya da parlama yapmasına göre bu sizin karar vereceğiniz bir şey :)
   Şimdilik allık ve bronzer uygulamasını geçeceğim. Bunları fotoğraflı uygulama ile göstermek istiyorujm fakat yazıyı akşam yazdığım için fotoğraftan yeterli verimi alamam.
  Bu yazıları makyaja yeni yeni başladığınızı varsayarak yazıyorum. Bu nedenle kontür ve aydınlatma konusundaki bilgilerimi de ilerideki yayınlarımda yazacağım.
   Umarım yazı sizin için faydalı olmuştur :) Yazılarımı sürekli izlemek için bloguma üye olmayı, sorularınız varsa bana yorumlardan veya mail adresimden ulaşmayı ve instagram postlarıma göz atıp takip etmeyi unutmayın :) Bir sonraki yayında görüşmek üzere...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder